Palačinky
Potřebné ingredience
hladká mouka, mléko, vejce, špetka soli, cukr, špetka kypřícího prášku nebo minerálka, jogurt dle chuti, šlehačka ve spreji
Postup přípravy
Schválně neuvádím množství, protože my třeba děláme kotel palačinek, takže vše PŘIMĚŘENĚ :-))) Hustotu na palačinky jistě všichni znáte. Je dost tekuté.
Rozšleháme dohladka vejce, mléko, mouku a cukr, sůl, kypřící prášek nebo můžeme vynechat a nalít cca 3 lžíce minerálky ( já zkusila Vincentku a fakt byly výborný a nebyla cítit pachuť ). Hotové těsto je lepší nechat cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce. Poté na pánev nalijeme trochu oleje, necháme rozehřát a na rozehřátý olej nalijeme, smažíme zvolna a na další palačinky stačí jen kapička oleje, jde jen o to, aby pánev nebyla suchá. Těsto smažíme 3-5 minut z obou stran. Namažeme třeba marmeládou, stočíme na polijeme jogurtem a ozdobíme šlehačkou.
Dobrou chuť !
Rozšleháme dohladka vejce, mléko, mouku a cukr, sůl, kypřící prášek nebo můžeme vynechat a nalít cca 3 lžíce minerálky ( já zkusila Vincentku a fakt byly výborný a nebyla cítit pachuť ). Hotové těsto je lepší nechat cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce. Poté na pánev nalijeme trochu oleje, necháme rozehřát a na rozehřátý olej nalijeme, smažíme zvolna a na další palačinky stačí jen kapička oleje, jde jen o to, aby pánev nebyla suchá. Těsto smažíme 3-5 minut z obou stran. Namažeme třeba marmeládou, stočíme na polijeme jogurtem a ozdobíme šlehačkou.
Dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
5. 5. 2010, 20:18
chalupnicka
(upraveno)
5. 5. 2010, 14:38
ten jogurt navrch je dobrý nápad